FLOS STĀSTI: Marsela Vandersa Skynest apvieno tehnoloģiju un dzeju

29. jūnijs 2024
FLOS STĀSTI: Marsela Vandersa Skynest apvieno tehnoloģiju un dzeju
Marsela Vandersa radošais un poētiskais dizains iegūst jaunu dimensiju ar Skynest - viņa jaunāko apgaismojuma dizainu Flos. Apvienojot formālo eleganci un tehnisko inovāciju, Skynest ir gan māksliniecisks, gan izsmalcināts. Pateicoties tekstilmateriāla caurulē ieaustai LED sloksnei, Skynest rada groziņam līdzīgu formu, kas ir gan estētiski pievilcīga, gan tehnoloģiski progresīva.

Skynest sastāv no 24 LED gaismas diožu joslām, ko sedz divkrāsaina tekstilmateriāla struktūra. Gaisma tiek izstarota tikai no baltās puses, bet auduma krāsa paliek redzama no ārpuses. Dažādu gaismas elementu kombinācija ar 48 krāsainiem stieņiem abās pusēs piešķir lampai dzīvību. Rezultāts ir ēteriska, gaismas klātbūtne, kas nepārprotami iedvesmota no amatniecības pasaules, taču ar negaidītu tehnoloģisku pavērsienu.

Wandersa intuitīvā ideja izmantot aušanu kā jaunu gaismas avotu ir gan revolucionāra, gan pārsteidzoša. Lai gan abažūru aušana ir gandrīz standarta parādība amatniecības iedvesmotā apgaismojumā, perspektīvas maiņa, padarot grozu par pašu gaismas avotu, pārvērš Skynest par novatorisku dizaina darbu. Tas veido tiltu starp divām pasaulēm, kas mūsdienās arvien vairāk saplūst.

Arī pats nosaukums Skynest ir ļoti simbolisks: tas atsauc atmiņā Wandersa agrākos meistardarbus un uzbur gaismā peldošas gaismas ligzdas tēlu - sapņainu un poētisku vīziju. Skynest ir arī ilgtspējīga dizaina piemērs. Tas ir izgatavots no pārstrādātas un pilnībā pārstrādājamas plastmasas (PL). Katru detaļu savās vietās notur īpaši mikro savienotāji, un dažādu detaļu montāžai netiek izmantota līme. Visu lukturi var viegli izjaukt, lai veiktu remontu un nomaiņu.

Marcel Wanders Skynest nav tikai lampa, bet gan mākslinieciska gaismas interpretācija, kas skaisti apvieno tradicionālo amatniecības estētiku ar moderno tehnoloģiju un ilgtspējību. Šis novatoriskais dizains ienes jaunu dzīvību apgaismojumam un iedvesmo ar savu radošo un videi draudzīgo pieeju.

Skaties visu Flos Skynest sēriju šeit

Oriģinālais FLOS teksts FLOS STORIES