Pasaulslavenā 1977. gada klasika jaunā, glītā niķeļa apdares krāsā.

3. jūnijs 2024
Pasaulslavenā 1977. gada klasika jaunā, glītā niķeļa apdares krāsā.
Kopš itāļu arhitekts un interjera dizainers Viko Magistretti 1977. gadā izstrādāja galda lampu Atollo, šis modelis ir klasiskās dizaina galda lampas arhetips. Jau 1979. gadā lampa ieguva Compasso d'Oro dizaina balvu, un kopš tā laika tā ir bijusi izstādīta Ņujorkas Modernās mākslas muzejā, Cīrihes Kunstgewerbe muzejā un Hamburgas Museum Für Kunst und Gewerbe, kā arī citos muzejos.

Atollo ir skaists vienkāršu, ģeometrisku formu, kas brīnišķīgi saplūst viena ar otru, paraugs. Cilindriskais pamats nodrošina stabilitāti, bet konusveida gals veido perfektu līdzsvara punktu puslodes formas ēnā. Ar Atollo galda lampas Atollo raksturīgo minimālisma un formas izteiksmi Magistretti ir apsteidzis savu laiku ar šo skaisto radījumu, kura vienkrāsainā, metāliskā virsma izceļ tā stilīgo vienkāršību. Līdz šim lampa ir bijusi pieejama baltā, melnā, zelta un bronzas krāsā. Tomēr tagad tā ir pieejama arī spīdīgā niķeļa pārklājumā ar īpaši modernu izskatu, kas skaisti papildina minimālisma dizainu.

Lampa ir aprīkota ar divām standarta ligzdām, kas atrodas zem abažūra. Tā kā abažūrs ir izgatavots no metāla, gaisma neizplūst, bet tiek novirzīta uz apakšā esošo gaismas izvadu, radot efektīvu lejupvērstu gaismu, kas koncentrējas arī uz skaisti veidoto pamatni. Abažūra puslodes forma neļauj gaismai atspīdēt uz sāniem, nodrošinot tiešu gaismu, bet patīkamā kvalitātē.

Galda lampa Atollo ir pieejama trīs versijās: 238 Small, 239 Medium un 233 Large. Modelis 238 ir aprīkots ar parastu spiedpogu, savukārt modelis 239 un 233 ir aprīkoti ar dimmerizācijas funkciju, kas ļauj regulēt spilgtumu, lai nodrošinātu piemērotu gaismu jebkurā gadījumā, jebkurā laikā un jebkuram mērķim. Lielās versijas augstums un diametrs ir 70x50 cm, tāpēc tā labi darbojas arī kā stāvlampa.

Skaties visu Atollo klāstu šeit